Qui ha de participar al procés d’admissió?
Han de participar al procés d’admissió:
- Vulguin cursar estudis d’un idioma per primera vegada
- Vulguin canviar de centre
- Hagin interromput els estudis i vulguin incorporar-se de nou a l’ensenyament oficial presencial
- Hagin anul·lat la seva matrícula el curs anterior
- Vulguin continuar estudiant el mateix idioma que cursen o han cursat en règim lliure, als programes That’s English, EOIES, EOI-CEPA, altres programes o cursos específics.
- Hagin estat matriculats en la modalitat matrícula d’actualització i vulguin accedir a un nivell no superat anteriorment
NO han de participar al procés d’admissió:
- Els alumnes que estiguin escolaritzats en un determinat curs en escoles oficials d’idiomes o en ampliacions de les EOI de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i que promocionin o repeteixin. Aquests alumnes es denominen alumnes de continuïtat.
- Aquells alumnes que estiguin cursant un idioma en escoles oficials d’idiomes o en ampliacions de les EOI de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i no puguin continuar cursant aquest idioma o el curs següent del qual estiguessin matriculats a l’escola d’origen, perquè s’hagi suprimit aquest grup, podran continuar els seus estudis en un altre centre en què s’ofereixi aquell idioma i nivell, sense haver de participar en el procés de preinscripció.
Per estudiar a l’escola oficial d’idiomes, és suficient amb formalitzar la sol·licitud d’admissió?
No, els aspirants que presentin la sol·licitud d’admissió hauran de comprovar si han resultat admesos i, en cas afirmatiu, hauran de formalitzar la matrícula, d’acord amb el calendari del procés.
Quan comencen les classes?
Les classes comencen a l’octubre i finalitzen al maig. Als mesos de maig/juny té lloc la convocatòria ordinària dels exàmens finals o proves de certificació, i al setembre la convocatòria extraordinària.
Si super un curs, tenc dret a un certificat?
Si estàs matriculat a un curs de certificació (Bàsic A2, Intermedi B1, Intermedi B2.2, Avançat C1.2 o Avançat C2) en finalitzar el curs hauràs de realitzar una prova de certificació i, si la superes, pots sol·licitar l’expedició d’un certificat de nivell, que és una titulació oficial i té validesa a tot el territori nacional, a més d’obtenir la promoció al curs següent
En cas d’estar matriculat a un curs d’avaluació contínua (Bàsic A1, Intermedi B2.1 o Avanaçat C1.1), la superació del curs et dóna la promoció al curs següent, però no s’expedeix certificat de nivell, tot i que sí es pot expedir un certificat acadèmic.
La matrícula a un curs presencial o semipresencial inclou els drets d’examen de la prova de certificació, o he de fer un tràmit posterior per poder presentar-me a l’examen?
La matrícula inclou els drets d’examen, no cal fer cap tràmit posterior.
Si aquest curs escolar he estat matriculat d’un idioma i he sol·licitat renúncia de matrícula d’aquest idioma, he de participar al procés d’admissió per seguir estudiant el curs que ve d’aquest mateix idioma?
Sí, has de presentar la sol·licitud d’admissió dins el termini corresponent.
Quins són els requisits per matricular-me a l’Escola Oficial d’Idiomes de Manacor?
Les persones que vulguin accedir als estudis de les escoles oficials d’idiomes han de complir els requisits següents:
a) Estar en possessió d’un DNI O NIE
b) Tenir setze anys complerts dins l’any natural (curs escolar en el cas del programa EOIES) en què es comencin aquests estudis o haver cursat i aprovat 4t curs d’ESO.
També hi poden accedir les persones de més de catorze anys que hagin cursat i aprovat 2n curs d’ESO sempre que es tracti de la continuació de l’ensenyament d’un idioma estranger diferent del cursat a l’educació secundària obligatòria com a primera llengua estrangera.
El requisit d’edat mínim no s’ha de considerar quan es tracti d’alumnat d’altes capacitats intel·lectuals que, seguint mesures de flexibilització, es trobi escolaritzat en un curs en el qual l’edat ordinària d’escolarització es correspongui amb les edats mínimes d’accés a les escoles oficials d’idiomes, indicades al punt anterior. Independentment de la seva edat, aquests alumnes, podran accedir als ensenyaments impartits a les escoles oficials d’idiomes en igualtat de condicions que la resta de l’alumnat del curs en què estigui escolaritzat
A quants d’idiomes en puc demanar admissió?
Com a màxim a dos. En aquest cas, cal presentar una sol·licitud per a cada idioma elegit, consignant l’ordre de preferència. Cal presentar una sol·licitud per a cada idioma elegit.
S’ha de pagar qualque quota per presentar la sol·licitud d’admissió?
No, la sol·licitud d’admissió és gratuïta. Els pagaments s’han d’efectuar en el moment de formalitzar la matrícula, excepte si l’interessat es troba en situació d’exempció.
Com sabré si m’han admès?
Heu de seguir el calendari del procés per saber quin dia es publica la llista de persones admeses i en espera, tant la provisional com la definitiva.
Si m’han admès, he de fer qualque tràmit més?
Sí, hauràs de formalitzar la matrícula dins el termini establert. Si el sol·licitant no formalitza la matrícula en el període establert, perd tots els drets sobre la plaça obtinguda.
Si no m’han admès, puc presentar una reclamació?
Sí, el calendari del procés estableix un termini per peresentar una reclamació contra la llista provisional de persones admeses.
Si estic en llista de espera, què he de fer?
Si desprès de la matrícula de les persones admeses queden vacants, s’obrirà un termini de matrícula per a les persones en llista de espera. Heu d’estar atents al calendari de matrícula del mes de juliol.
Tenc un certificat d’idiomes d’un altre institució (Cambridge, Goethe Institut,…), es convalida amb qualque curs o em permet l’accés directe a un nivell?
Els certificats d’altres institucions no convaliden ni homologuen nivells de les escoles oficials d’idiomes, però poden donar accés al nivell o curs següent a l’acreditat. Pots consultar els títols i certificats reconeguts en aquesta pàgina.
Si ja tenc coneixements de l’idioma en què em vull matricular, he de començar a Bàsic A1?
No, tens l’opció de realitzar la prova d’anivellació i després demanar admissió al curs resultant o a un d’inferior, o presentar la certificació acreditativa reconeguda d’haver aprovat el nivell anterior al qual et vols matricular.
Estic obligat a fer la prova d’anivellació?
No, si vols demanar admissió al primer curs (Bàsic A1) o tens els requisits acadèmics per accedir al curs sol·licitat, no cal realitzar-la. La prova està pensada per les persones que ja tenen coneixements de l’idioma i no volen començar des de Bàsic A1.
On m’he d’apuntar fer la prova d’anivellació?
Si vols fer la prova d’anivellació, ho has d’indicar en el moment de realitzar la preinscripció telemàtica. Si és per l’idioma anglès, la prova és on-line i es pot efectuar en el mateix moment de formalitzar la preinscripció; pels altres idiomes, la prova es realitza presencialment a la seu de l’EOI Manacor el dia i hora especificat al web de l’escola.
Si som alumne presencial i m’he inscrit a les proves lliures de certificació del mateix idioma que estic cursant, i vull continuar estudis d’aquest idioma en el centre, he de fer la preinscripció per seguir en la modalitat presencial el curs que ve?
No, si estàs cursant el primer curs d’un nivell com alumne presencial i has obtengut, com alumne lliure, el certificat d’aquest nivell, et pots matricular al nivell següent com alumne de continuïtat, sense passar pel procés d’admissió.
Quina és la duració d’un curs en les modalitats presencial i semipresencial?
- Modalitat presencial: 120 hores repartides sessions de dues hores dos dies a la setmana més un divendres al mes, dues hores en el mateix horari.
- Modalitat semipresencial: 120 hores repartides en dues hores i mitja presencials un dia a la setmana i la resta es on-line.
Què passa en cas de que hi hagi un número insuficient de matrícules en un curs?
L’oferta d’un determinat grup està condicionada pel fet que el nombre total de persones matriculades sigui suficient per impartir-lo.